Петковић: Гласало 13 Срба, потпуни фијаско Куртија и Османи

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 20:04

Петковић: Гласало 13 Срба, потпуни фијаско Куртија и Османи

На ванредне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије изашло је 1.566 Албанаца и 13 Срба, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Петковић је на конференцији за новинаре рекао да то представља „потпуни фијаско“ премијера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и председнице привремених приштинских институција, Аљбина Куртија и Вјосе Османи, који су позивали на ове изборе „са намером да окупирају север“.
Петковић је прецизирао да су на северу Косовске Митровице гласале две особе српске националности, у Лепосавићу седам, у Звечану четири, а ниједна у Зубином Потоку.
„Прави победник је српски народ, који је потпуно бојкотовао изборе јер не жели окупацију севера. Ово је пораз међународне заједнице, која је подржала Куртија. Сад желим да видим представнике међународне заједнице како ће честитати онима који су гласали у контејнерима“, рекао је Петковић.
Петковић је прецизирао да је на изборе изашло 449 Албанаца мање него 2021. године и констатовао да „испада да нису само Срби бојкотовали Куртијеве антидемократске изборе, већ и Албанци“.
„Ни макац нећемо ићи даље док се не формира Заједница српских општина“, поручио је
Rezultati izbora na severu KiM mogući pre 22 sata zbog slabog odziva birača

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Гласало 13 Срба, потпуни фијаско Куртија и Османи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.