Холандија: Мање летова са аеродрома због буке угрожава 13.000 радних места

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 11:11

Холандија: Мање летова са аеродрома због буке угрожава 13.000 радних места

Ако холандска влада спроведе своје планове о смањењу броја летова са аеородрома Схипхол због буке, то ће као цену имати губитак посла за 13.000 људи, показало је истраживање економског института преноси у Амстердаму, НЛ Тајмс. Фото: WikimediaCommons/Ank Kumar Истраживање института СЕО Амстердам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ецономиц Ресеарцх, које је спроведено на захтев групе синдиката са аеродрома, показало је да би тако смањени број летова чинио око 10 одсто свих послова у Схипхолу и околини.
Такође је наведено да ће се приход компанија које послују тамо, који сада износи око 18 милијарди евра, такође нагло смањити и он ће према проценама, бити 2 милијарде евра мањи.
Последице ће се углавном десити одмах након увођења принудног смањења, према истраживању.
Синдикати сматрају да може доћи до масовних отпуштања, а између 1.400 и 5.400 људи могло би да се суочи са дуготрајном незапосленошћу.
Они су зато затражили од владе да преиспита своје планове и да усвоји мере за смањење буке које је предложила авиоиндустрија, а које укључују замену бучних старијих авиона тишим, модернијим летелицама.
Američki i evropski berzanski indeksi porasli, investitori raspoloženi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија: Мање летова са аеродрома због буке угрожава 13.000 радних места се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.