Кина: Продаја Теслиних возила у другом кварталу међугодишње порасла за 120 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 12:35

Кина: Продаја Теслиних возила у другом кварталу међугодишње порасла за 120 одсто

Амерички произвођач електричних возила Тесла је у другом кварталу у Кини испоручио рекордних 247.217 возила, што је више од половине укупне глобалне продаје ове компаније у другом кварталу. Фото: Танјуг/David Zalubowski Продаја Теслиних аутомобила у Кини је, према подацима Удружења путничких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << возила Кине (ЦПЦА), у другом кварталу међугодишње порасла за 120 одсто, преноси ЦНН.
Тесла је у јуну испоручила 93.680 возила на кинеском тржишту, што је за 19 одсто више него у истом месецу прошле године.
Компанија у власништву америчког милијардера Илона Маска навела је у недељу да је у другом кварталу испоручила преко 466.000 аутомобила, што значи да се око 53 одсто возила продало у Кини. Најбољи резултат продаје у Кини у другом кварталу је забележио кинески произвођач електричних возила БYД кога подржава амерички милијардер Ворен Бафет.
БYД је између априла и јуна продао више од 700.000 нових електричних возила, што је скоро двоструко више у односу на исти квартал лане.
Ова компанија је у другом кварталу у Кини продала 352.163 електричних возила на батерије и на тај начин засенила и Теслин рекорд.
Poznati nemački trgovački lanac uveo veliku promenu od 1. jula

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Продаја Теслиних возила у другом кварталу међугодишње порасла за 120 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.