120.000 dinara za svako treće novorođenče (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Dec.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

120.000 dinara za svako treće novorođenče (VIDEO)

Svako treće dete koje bude rođeno na teritoriji gradske opštine Medijana 2014. godine dobiće 120.000 dinara. Ova novčana pomoć trebalo bi da podstakne rađanje i poveća natalitet na teritoriji opštine, kaže predsednik dr Nebojša Krstić.
Naredna godina je u Gradskoj opštini Medijana posvećena najmlađima, i podsticanju rađanja, kaže njen predsednik dr Nebojša Krstić. Zato će opština svakom trećem detetu koje bude rođeno u 2014. godini na njenoj teritoriji pomoći sa 120.000 dinara. Ukupno četiri miliona dinara je izdvojeno za te svrhe, ali i za sve mere podsticaja rađanja.
Sledeće godine biće mnogo manifestacija posvećenih najmlađima u Medijani. Za njiih je ukupno izdvojeno deset miliona dinara, uključujući pomoć trećem detetu, ali i Fondu „Sveta Petka“, iz koga najbolji učenici i studenti dobijaju jednogodišnje stipendije. Medijana će pomagati i parovima koji ne mogu da dobiju decu prirodnim putem, dodaje Krstić.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.