Izvor: Piplmetar.rs, 19.Mar.2024, 02:32

12 vrsta crvenih tačkica na koži: Šta mogu biti uzroci njihovih pojava i kako se leče

Foto: Shutterstock/pumatokoh

Sigurno je da ste nekad primetili na svojoj koži crvene tačkice, možda i mrlje. One mogu nastati same, ali se mogu pojaviti i ukoliko ste bili u kontaktu sa nečim što vas iritira pa izaziva dermatitis, gljivičnu infekciju i pucanje krvnih sudova.
Najčešće bi trebalo da se otkrije šta je njihov uzrok i da li treba da imate razlog za zabrinutost. Ovo je mogućih 12 rešenja za vaše crvene tačke na telu.
Toplotni osip (milarija) Crvene mrlje na koži posle izlaganja suncu mogu biti uzrokovane stanjem koje se naziva „osip od toplote“ ili milarija. Ona se dešava kada su znojne žlezde blokirane ispod kože. Ovo uzrokuje male, crvene izbočine na koži koje mogu izazvati...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.