Izvor: B92, 17.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 BRUTO PLATA ZA ODLAZAK NA BIRO RADA

Posle izmene Posebnog kolektivnog ugovora metalaca Srbije za odlazak na trziste rada radnici umesto pet, dobijaju 12 bruto plata. Zamenik generalnog direktora Zastave Branimir Soldatovic demantovao je u nedelju objavljenu vest da medju radnicima koji se opredeljuju za odlazak na trziste rada ima i onih koji ispunjavaju neke od uslova za odlazak u penziju, javlja dopisnik Rdaija B92, Vesna Savkovic.

Zbog izmena u Posebnom kolektivnom ugovoru metalaca Srbije u Zastavi je doslo do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povecanog interesovanja medju radnicima za odlazak na biro rada. Ovih dana mogla se cuti i vest da bi neki Zastavini direktori mogli da dobiju 10 do 15 hiljada nemackih maraka. Zamenik generalnog direktora Zastave Branimir Soldatovic kaze da nema informaciju o broju direktora koji se prijavio za odlazak na trziste rada i uzimanje otpremnine. On istice i da medju njima nema onih koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju. 'To se odnosi na one ljude koji ne ispunjavaju uslove za penziju. Niko od zzena koje imaju preko 60 godina starosti Ili preko 35 godina rada nije evidentran, niti je evidentiran neki od musskaraca koji imaju 65 godina starosti ili 40 godina stazza. Evidentirani su samo oni koji nemaju dovoljno godina da odu u potpunu penziju', kaze Soldatovic.

Soldatovic istice da se za sada samo evidentiraju radnici koji su zainteresovani za odlazak na biro i uzimanje otpremnine, a da Vlada Republike Srbije tek treba da donese konaccnu odluku o odobravanju sredstava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.