Немачка: Произвођачке цене у августу пале за 12,6 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Sep.2023, 11:50

Немачка: Произвођачке цене у августу пале за 12,6 одсто међугодишње

Произвођачке цене комерцијалних производа у Немачкој су у августу пале за 12,6 одсто у односу на исти период прошле године, саопштио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис. Фоно: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner Како се наводи на сајту те организације, ово је највећи међугодишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пад произвођачких цена од почетка истраживања 1949. године.
Цене енергије су међугодишње пале за 31,9 одсто, а посебно цене електричне енергије – за 43,2 одсто.
На годишњем нивоу су пале и цене репроматеријала – за 4,1 одсто, а произвођачке цене хране су порасле за 7,6 одсто, посебно цене шећера – за 87,2 одсто. Резултат је последица ефекта високе базе из августа прошле године, када су због рата у Украјини цене порасле за 45,8 одсто у односу на август 2021. године.
На месечном нивоу су произвођачке цене у августу порасле за 0,3 одсто у односу на јул.
Britanija: Godišnja stopa inflacije u avgustu 6,7 odsto, najniža za 18 meseci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Произвођачке цене у августу пале за 12,6 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.