Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 08:01

Игор Вујичић: Србија у наредних 12 месеци добија 500.000 паметних бројила

Електродистрибуција Србије расписала је тендер за набавку готово пола милиона паметних бројила. Фото: Unsplash/Johannes Plenio Овај пројекат је наставак развоја енергетске инфраструктуре и модернизације система чиме се постиже смањење губитака и могућност даљинског управљања потрошњом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << електричне енергије.
Наше тржиште јединствено је по томе што се чак три домаће компаније баве производњом савремених мерних уређаја. Удружене, ове три компаније могу да наставе сарадњу са Електродистрибуцијом Србије. У наредних годину дана произведу готово пола милиона паметних бројила. Вредност овог великог и важног пројекта је сто милиона евра.
„Средства су обезбеђена преко Владе Републике Србије, односно министарстава енергетике и финансија. Оно што је значајно је да је пројекат веома комплексан. Предвиђено је да се с пројектом започне на лето и да буде завршен у наредних 12 месеци. Поређења ради, тако велики и свеобухватни пројекти обично се спроводе у периоду од три до пет година. Тако је било у Холандији, Чешкој, Хрватској… У Србији је до сада кроз овакве пројекте годишње уграђивано од 100.000 до 120.000 бројила. Црна Гора која има приближно 500.000 мерних места урадила је овакав пројекат за девет година, а Оман који има 1.200.000 бројила, за реализацију је предвидео период од десет година „, објаснио је Вујичић.
Đedović: Projekat „Vetrozelena“ udvostručiće naše kapacitete u proizvodnji struje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Игор Вујичић: Србија у наредних 12 месеци добија 500.000 паметних бројила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.