У Црној Гори подршка НАТО-у пала за 12 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2024, 14:35

У Црној Гори подршка НАТО-у пала за 12 одсто

У Црној Гори је за 12 одсто порастао број грађана који би напустили НАТО савез, показао је извештај Алијансе за прошлу годину, пише данас подгоричка Побједа. Фото: Танјуг/Fredrik Sandberg/TT News Agency via AP За излазак Црне Горе из НАТО-а гласало би 44 одсто црногорских грађана, док би за останак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државе у том савезу гласало 46 одсто.
Подаци из извештаја показују да би већина грађана земаља чланица Алијансе гласало да њихова држава остане чланица НАТО на референдуму (66 одсто), што је пад у односу на исти период претходне године, када је останак у савезу подржавало 70 одсто грађана.
У поређењу са претходним извештајем, број оних који би напустили НАТО порастао је за 12 одсто, док је број подржавалаца пао за два одсто. Да НАТО смањује могућност да ће страна нација напасти Црну Гору, сматра 46 одсто испитаника у држави, док 33 одсто сматра да то није случај.
Према последњем извештају, Црна Гора је у прошлој години издвојила за одбрану 106 милиона евра, што је 24 милиона више него годину раније. Извештај је показао да Црна Гора за одбрану троши 128 долара по глави становника.
U Rusiji počeli predsednički izbori, Putin bez pravog konkurenta u trci za 5. mandat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Црној Гори подршка НАТО-у пала за 12 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.