Танасковић и пољопривредници на новом састанку 12. фебруара

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 20:46

Танасковић и пољопривредници на новом састанку 12. фебруара

Представници неколико удружења пољопривредника из Србије састаће се у понедељак, 12. фебруара, са министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић, у Влади Србије. Фото: Танјуг/ Сава Радовановић
Како је за Танјуг рекао председник Скупштине Удружења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пољопривредних произвођача Суботице Мирослав Матковић, они су позив за овај састанак упутили данас у преподневним часовима и одмах добили одговор.

Истиче да су предложене теме састанка дуговања пољопривредника према Фонду за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), затим израда Правилника по ком пољопривредна газдинства улазе у пасивне статусе, као и једна од тачака договора са састанка у Кисачу – повољни пољопривредни кредити са један одсто камате.
„Око 160.000 пољопривредника има дуговања према ПИО фонду, неки од њих имају и кредите и та дуговања додатно отежавају њихову ситуацију. Желимо да јасно знамо на који начин ће бити регулисано најављено отписивање дела камата и репрограми. Такође, у Кисачу смо договорили пољопривредне кредите са један одсто камате, али та кредитна линија још није успостављена, а пролећна сетва почиње за око два месеца, као и трошкови“, рекао је Матковић.
Такође, истиче да је као главна тема назначен проблем појашњења поступања Министарства пољопривреде у случајевима неслагања података у еАграру са чињеничним стањем.
„Тражимо да се уведе упозорење које ће садржати евидентирану грешку односно неслагање, и рок од 30 дана да власник пољопривредног газдинства тај проблем реши, како не би дошао у ситуацију да његово газдинство због грешке или неког неслагања дође у пасивни статус“, објаснио је Матковић.
Vučić: Za uvođenje obaveznog vojnog roka 48 odsto građana starosti 18-29 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић и пољопривредници на новом састанку 12. фебруара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.