Времеплов: Рођен Карл Густав Јунг

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 10:33

Времеплов: Рођен Карл Густав Јунг

На данашњи дан 1875. године Рођен је швајцарски психијатар Карл Густав Јунг. Фото: Pixabay После одвајања од Сигмунда Фројда, чији је био ученик, и одбацивања његовог концепта „психоанализе“ почео је с разрадом сопственог система. Оснивач је „аналитичке“ или „комплексне“ психологије.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Оригинално је разрадио концепцију о психолошким типовима, теорију о архетиповима, о колективно-несвесном. Био је необично плодан и свестран аутор, по многима један од најбитнијих умова двадесетог века, унеколико и мистик.
Дела: „Психолошки типови“, „Психологија и религија“, „Симболика духа“, „Студија о архетиповима“, „Аион“, „Алхемијске студије“, „Mysterium coniunctionis“,“Симболи преображаја“.
Организовање Експа 2027. историјски успех Србије

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Времеплов: Рођен Карл Густав Јунг се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.