Министарство пољоприведе: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 17:11

Министарство пољоприведе: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун

Свим пољопривредним произвођачима који чекају на регистрацију новог газдинства, обнову или промену статуса постојећег газдинства омогућено је да поднесу захтеве за остваривање права на подстицаје по актуелним јавним позивима, чији је крајњи рок понедељак, 12. јун, објавило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Министарство пољопривреде. Фото: Unsplash/Romain Dancre Омогућена им је да поднесу захтеве, а процедура и уређење потребне документације ће накнадно бити завршено, речено је Тањугу у министарству.
То се односи на захтеве за директна давања – по хектару, као и за подстицаје за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле.
С обзиром да је реч о електронској пријави, то могу да учине и током викенда. Пољопривредни произвођачи чији су захтеви за регистрацију новог газдинства тренутно у обради, моћи ће да и пре окончања процедуре, поднесу захтеве.
То што им још није додељен број пољопривредног газдинства (БПГ), неће бити препрека за конкурисање за жељене субвенције на еПодстицајима.
У овом тренутку добиће број захтева, а накнадно и број БПГ.
Пољопривредни произвођачи који обнављају постојећа газдинства и чији се захтеви тренутно обрађују, такође могу да поднесу пријаву на све актуелне јавне позиве.
Када подаци чија је верификација у току буду одобрени, пољопривредници ће добити повратну информацију и тада треба да уреде, измене и допуне своје првобитне захтеве за подстицаје, како би добили средства за субвенције на основу правог стања у њиховом газдинству.
„Молимо пољопривреднике да редовно проверавају своје еСандуче, где ће им стизати решења о регистрацији или позиви за уређење захтева“, поручују из министарства.
Напомињу да је јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину у току и да је рок за подношење захтева до 17. јула 2023. године.
Evropska banka za obnovu i razvoj će ukrajinskim železnicama obezbediti kredit od 200 miliona evra

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министарство пољоприведе: Крајњи рок за пријаве за директна давања 12. јун се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.