Више од 12 милиона тона житарица извезено из Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 13:32

Више од 12 милиона тона житарица извезено из Украјине

Више од 12 милиона тона житарица извезено је из украјинских лука у оквиру споразума о житу, саопштило је данас турско министарство одбране. Фото: Танјуг/AP Photo/Gideon Maundu „Преко житног коридора извезено је више од 12 милиона тона пшенице, кукуруза, јечма и других пољопривредних производа. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Од понедељка је из украјинских лука испловио 501 брод, а већ 200 бродова са житом стигло је на своја одредишта“, саопштило је турско министарство, преноси ТАС С.
У Истанбулу је 22. јула потписан пакет споразума о извозу житарица из Украјине на 120 дана, а један од споразума који регулише извоз житарица из лука Одеса, Черноморск и Јужни, које контролише Кијев, требало је да истекне 19. новембра, али је турски председник Реџеп Тајип Ердоган саопштио у четвртак да је уговор о житу продужен за још 120 дана. Према руском министарству спољних послова, споразум је аутоматски продужен пошто Русија, Украјина, Турска и Уједињене нације нису имали примедбе.
Novak: Ograničenje cene za rusku naftu nosi ogromne rizike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од 12 милиона тона житарица извезено из Украјине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.