ФБИ: У пожарима на Хавајима погинуло најмање 115 људи, око 1.100 нестало

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Avg.2023, 11:34

ФБИ: У пожарима на Хавајима погинуло најмање 115 људи, око 1.100 нестало

У пожарима који су захватили Хаваје погинуло је најмање 115 људи, а 1.100 је нестало, саопштио је данас ФБИ. Фото: Танјуг/AP Photo/Jae C. Hong У извештају који је ФБИ објавио, две недеље после пожара који су захватили острво Мауи, упућен је позив рођацима који би могли да олакшају потрагу за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << несталима, преноси Фигаро. Претпоставља се да би трагедија могла бити далеко тежа, пошто је ватра скоро сравнила туристички град Лахаина, у коме је било 12.000 становника, а у јавности се појавило више различитих спискова несталих, пре свега на профилима на мрежама полиције, Црвеног крста.
ФБИ тренутно ради на стандардизацији тих података, наводи Фигаро. “Проверавамо све спискове како бисмо могли да утврдимо ко се још увек води као нестао“, рекао је специјални агент ФБИ Стивен Мерил.
ФБИ је успоставио наменски број телефона и подстакао рођаке несталих да га контактирају, како би помогли током потраге за несталима. Поред тога, ФБИ агенти започели су са прикупљањем ДНК узорака од родбине несталих, како би се лакше утвридли идентитети пронађених тела.
“ДНК узорке ФБИ неће задржати. Једини разлог за који ћемо их користити је идентификација несталих људи“, рекао је окружни тужилац округа Мауи Ендру Мартин.
U SAD u 2021. godini od oružja poginulo 4.752 dece

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФБИ: У пожарима на Хавајима погинуло најмање 115 људи, око 1.100 нестало се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.