Пад наталитета у Шпанији довео до гашења 112 државних школа у минулој деценији

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Avg.2023, 16:25

Пад наталитета у Шпанији довео до гашења 112 државних школа у минулој деценији

Због пада наталитета у Шпанији је у последњих пет година 300.000 деце мање, како у установама предшколског узраста, тако и у основним школама. Фото: Envato Кумулативни пад наталитета у последњих пет година довео је до тога да јавне школе изгубе 304.359 ученика или у узрасту од три до шест >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << година 145.071 ученика мање, а број основношколаца (од шест до 12 година) умањен је за 159.288, пренео је Паис. Напомиње се да је убрзан пад такозваног другог циклуса дечјег образовања, па их је само прошле године мање за 41.061 ученика, што ће се, по свему судећи, наставити.
Тако крива рађања сугерише да ће се затварање школа повећати у наредним годинама.
Напомиње се да је диспропорција у затварању и отварању школа делом последица чињенице да је јавна мрежа много више успостављена у руралним срединама погођеним депопулацијом, него приватна, која је заправо урбана.
Приватни центри такође имају тенденцију да нуде не само предшкослко образовање и основне школе, већ и средње школе, што им је прошле године довело 34.324 ученика.
Mišel: Obe strane da budu spremne na proširenje do 2030. godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пад наталитета у Шпанији довео до гашења 112 државних школа у минулој деценији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.