Војна гимназија уписује 110 ученика, најбоља припрема за академију

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 11:48

Војна гимназија уписује 110 ученика, најбоља припрема за академију

Конкурс за упис у војне школе отворен је до 31. марта, а у Војној гимназији наводе да та школа пружа одличан спој теорије и праксе и на најбољи начин припрема ученике за наставак школовања на Војној академији. Фото: Танјуг/Министарство Одбране и Војска Србије Начелник Војне гимназије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << потпуковника Благоје Ђачић рекао је да ће ове године та школа примити 110 ученика, од тога 80 ученика за општи смер и 20 ученика за ваздухопловни смер у први разред и по пет ученика на општи смер у други и трећи разред.
Он је објаснио да је та војна средњошколска образовно-васпитна установа, основана 1970. године, са основним задатком да мотивише и припрема ученике за наставак школовања на Војној академији и да код ученика формира и развија етичке особине, интелектуалне и психофизичке способности, неопходне за будуће официре Војске Србије.
„Прва намена са којом је формирана је била да се обезбеди потребан број кандидата за пријем у Војну академију и да се на најбољи начин ученици припреме за наставак школовања на Војној академији“, рекао је Ђачић.
Говорећи о капацитетима Војне гимназије, Ђачић је навео да она располаже са школском зградом, где са ученицима реализује највећи део наставе, а која има учионице, кабинете, лабораторије, свечану и биоскопску салу.
„Такође, Војна гимназија има спортски центар, где реализујемо наставу из физичке културе. Имамо стадион, терене за рукомет и мали фудбал, теретану у затвореном и теретану на отвореном простору и све остале капацитете неопходне за организацију и рад великог броја спортских секција“, рекао је Ђачић.
Primljena nova generacija na služenje vojnog roka

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војна гимназија уписује 110 ученика, најбоља припрема за академију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.