Приход Убера у трећем кварталу порастао за 11 одсто на 9,3 милијарде долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 15:14

Приход Убера у трећем кварталу порастао за 11 одсто на 9,3 милијарде долара

Калифорнијска компанија Убер, позната по својој апликацији за повезивање путника и возача, саопштила је да је њен приход у трећем кварталу порастао за 11 одсто, на 9,3 милијарде долара. Фото: Танјуг/AP Photo/Nam Y. Huh,File Како преноси Тех кранч, инвеститори агенција Фектсет и Рефинитив >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су очекивали да ће Убер пријавити приходе од око 9,5 милијарди долара , што значи да је упркос расту резултат гори него што се очекивало.
Убер је у трећем кварталу забележио профит од 221 милион долара или 10 центи по акцији, што представља значајно побољшање у односу на исти квартал лане када је калифорнијска компанија регистровала губитак од 1,2 милијарде долара, односно 61 цент по акцији.
Резулати за трећи квартал се могу посматрати као показатељ да је Уберов пословни модел сазрео и да је у стабилној, профитабилној ситуацији, иако ова фирма не расте тако брзо као што се тржиште надало. Акције Убера су након објаве резултата за трећи квартал скочиле за 1,6 одсто, тако да су инвеститори за сада задовољни и нешто слабијим резултатима и ишчекују податке о пословању за целу годину.
Profit Diznija od jula do septembra 264 miliona dolara, veći od očekivanog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приход Убера у трећем кварталу порастао за 11 одсто на 9,3 милијарде долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.