Шпанија: Мигранти путовали 11 дана на кормилу танкера

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Nov.2022, 10:46

Шпанија: Мигранти путовали 11 дана на кормилу танкера

Шпанска обалска стража саопштила је да је спасила три мигранта, скривене на кормилу танкера, који је после вишедневне пловидбе стигао на Канарска острва. Фото: Танјуг/AP/Salvatore Cavalli
Тројица мушкараца пронађена су на танкеру за нафту који је јуче стигао у Лас Палмас после 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дана путовања из Лагоса у Нигерији, а завршили су у болници због дехидрације, преноси Гардијан.

На фотографији коју је објавила обалска стража виде се мушкарци који седе на кормилу брода под малтешком заставом. Одведени су у луку, а одатле су пребачени у болницу због дехидрације и хипотермије, наводи британски лист.
Ово није први пут да се мигранти сакривају на кормилу брода. У октобру 2020. четири особе склониле су се на кормило нафтног танкера из Лагоса, скривајући се 10 дана пре него што их је полиција открила кад је брод ушао у Лас Палмас.
Број миграната који прелазе из северне Африке на Канарска острва драматично је порастао од 2019. године, наводи Гардијан.
У Грчкој ухапшено 7 Египћана због кријумчарења миграната

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанија: Мигранти путовали 11 дана на кормилу танкера се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.