Ухваћен шести од 11 одбеглих ракуна из холандског Зоо врта

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2024, 18:45

Ухваћен шести од 11 одбеглих ракуна из холандског Зоо врта

Радници зоолошког врта „AquaZoo“ у холандском граду Леувардену ухватили су данас шестог од 11 одбеглих ракуна, док се њих пет и даље воде као нестали, откако су побегли пре више од две недеље. Фото: Wikimediacommons/California Department of Water Resources Како се наводи у саопштењу зоо врта, један од ракуна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ухваћен је данас помоћу мамца од маршмелоуа и сирупа од вишања, а радници су пронашли животињу у кавезу у природном резервату преко пута парка.
Зоолошки врт, који се налази у шумовитом резервату природе, поставио је неколико кавеза-замки у нади да ће ухватити нестале ракуне, а осим маршмелоуа и сирупа од трешања, коришћени су и други мамци попут колача, слаткиша и јаја, које ракуни воле.
У потрагу су укључени и запослени покрајине Фризија и локалне управе за воду, преноси НЛ Тајмс.
Директор зоолошког врта Јероен Лумијер, рекао је да је сваким даном све мање изгледа да ће пронаћи несталог ракуна. „Ако AquaZoo не пронађе ракуне, они ће на крају угинути у природи или на други начин, као што је саобраћајна несрећа“, упозорио је он.
Крајем марта, AquaZoo је добио укупно 12 ракуна из склоништа за егзотичне животиње Stichting AAP.
За ракуне је направљен нови ограђени простор, али на два места мрежа није била добро подешеена.
Истог дана када су стигли, 11 ракуна је побегло након што су ископали рупу управо на том месту, саопштио је зоо врт.
Tenerife: Ostrvo večitog sunca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ухваћен шести од 11 одбеглих ракуна из холандског Зоо врта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.