Судан: Ј. Кореја започела евакуацију, Француска и Шпанија избавиле 11 Пољака

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 17:00

Судан: Ј. Кореја започела евакуацију, Француска и Шпанија избавиле 11 Пољака

Аутобус са 28 држављана Јужне Кореје стигао је данас на нови међународни аеродром Порт Судан ради евакуације војним авионима, саопштено је из канцеларије председника те земље. Фото: Танјуг/АР/Raad Adayleh Из пољског минстарства спољних послова саопштили су да је, уз помоћ Француске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Шпаније, евакуисано 11 пољских држављана, преноси Ројтерс.
Раније је објављено да је први немачки авион са 101 особом евакуисаном из Судана, стигао рано јутрос у Берлин, те да је холандски војни авион из те афричке земље кренуо за Јордан.
У међувремену, Швајцарска је затворила амбасаду у Картуму и евакуисала своје особље, а француске власти саопштиле су да настављају да враћају своје држављане.
И више других земаља, укључујући Србију, евакуишу своје држављане из сукобом захваћеног Судана.
Оружана борба за власт у Судану, која је почела 15. априла, довела је до тешког бомбардовања главног града Картума, са стотинама погинулих и хиљадама повређених.
Готово константна пуцњава и бомбардовање у Картуму и другим градовима довели су до прекида у снабдевању струјом и онемогућили сигуран приступ храни и води за већи део становништва.
Peskov: Rusija će održati paradu na Dan pobede 9. maja na Crvenom trgu u Moskvi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Судан: Ј. Кореја започела евакуацију, Француска и Шпанија избавиле 11 Пољака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.