Страна улагања у Кину за првих 11 месеци пала за 10 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 14:10

Страна улагања у Кину за првих 11 месеци пала за 10 одсто међугодишње

Укупна вредност свих страних улагања у Кину од јануара до новембра износи 1,04 билиона кинеских јуана, односно 133 милијарде евра, што је за 10 одсто ниже у односу на исти период лане, објавило је данас Министарство трговине Кине. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan Неке водеће кинеске банке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће сутра смањити каматне стопе на орочене депозите да би подстакле привреду, преноси Ројтерс позивајући се на анонимне упућене изворе.
Каматне стопе на једногодишње орочене депозите ће бити смањене за 10 базних поена, а стопе на двогодишње депозите за 20 базних поена.
Поред тога, каматне стопе на трогодишње и петогодишње орочене депозите ће бити смањени за по 25 базних поена.
Кинески лидери су се прошле недеље обавезали да ће наставити проактивну фискалну политику и опрезну монетарну политику, подстаћи домаћу потражњу, дати приоритет развоју стратешких сектора и ухватити се у коштац са кризом у сектору некретнина.
SAD razmatraju povećanje carine na kineska električna vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Страна улагања у Кину за првих 11 месеци пала за 10 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.