Мултимедијална изложба „Савка Суботић – мајка свог рода“ посетиоцима ће бити доступна у периоду од 11. марта до 1. јуна

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 08:30

Мултимедијална изложба „Савка Суботић – мајка свог рода“ посетиоцима ће бити доступна у периоду од 11. марта до 1. јуна

Мултимедијална изложба под називом Савка Суботић – мајка свог рода биће приређена поводом 190 – годишњице рођења ове јединствене жене у српској историји, чије је име синоним за женску слободу и еманципацију, очување, унапређење и афирмацију женског материјалног наслеђа али >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и за националну слободу и веру у посвећени рад као предуслов напретка друштва и заједнице. Фото: Facebook.com/GradskaBibliotekaNoviSad Савка Суботић била је жена „испред свог али и нашег времена“, дама захваљујући којој је свет упознао „српски стил“ и „српски салон“ као уметнички израз врхунске естетике.
Баш тај стил, као и моћ женског наслеђа представљен рукотворинама, ткањем и ћилимарством открила је Савка Суботић током периода боравка у кући у Дунавској 1, месту где се данас налази централни објекат Градске библиотеке у Новом Саду.
Приређеним програмом, који ће посетиоцима бити доступан безмало три месеца, одајемо почаст овој великој жени, снази њене идеје и заслугама којима је задужила свој народ.
Поменута изложба биће постављена на излозима Градске библиотеке у Новом Саду у Дунавској 1 а садржај ће посетиоцима бити доступан у периоду од 11. марта до 1. јуна. Мултимедијални садржај на позајмном одељењу као и презентације видео – материјала који ће посредством мултимедијалних садржаја представити живот и рад Савке Суботић уз пратећу изложбу рукотворина и српског веза насталог почетком XX века, посетиоцима на позајмном одељењу у Дунавској 1 биће доступни од 11. до 15. марта током радног времена поменутог огранка.
Мултимедијална изложба Савка Суботић – мајка свог рода реализована је путем међуинституционалне сарадње Градске библиотеке у Новом Саду, Музеја Града Новог Сада поводом и продукцијске куће „Ин Виво“. Ауторке изложбе су Драгана Дробац Милошевић, Душанка Марковић и Мирјана Грдинић.
Отварање изложбе је у понедељак, 11. марта 2024. године, у Градској библиотеци у Новом Саду (Ул. Дунавска 1), у 12.00 часова.
29. Maškarada Muzeja Vojvodine održava se u petak, 15. marta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мултимедијална изложба „Савка Суботић – мајка свог рода“ посетиоцима ће бити доступна у периоду од 11. марта до 1. јуна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.