Селаковић пложио венац поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 17:36

Селаковић пложио венац поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положио је венац поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу код споменика на брду Врањевац у Општини Мало Црниће. Фото: Танјуг/Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Селаковић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да је било оних који су годинама знали да причају да је повлачење српске војске и битке, међу којима је и битка на Врањевцу биле велика грешка, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Према његовим речима, грешке постоје у природним наукама, грешка може да се направи у математици и физици, али у историји грешке нема.
„Свако ко би причао о овој жртви као о грешци, обесмишљава оне који су овде храбро пали“, нагласио је Селаковић.
Министар је подсетио да је број палих Срба и Српкиња током Великог рата износио милион и 247 хиљада 435 жртава. Селаковић је истакао да је ово број који би свако од нас требало да зна, колико је велика и скупа цена којом је Србија платила своју слободу, којом је Србија платила своје ослобођење и уједињење.
Говорећи о важности оваквих обележавања, министар је поручио да се отаџбина чува свакодневно, памћењем оних који су за њу дали живот, како би будуће генерације слободно, суверено и поносно живеле.
Поред министра Селаковића, венце су положили представници Министарства одбране и Војске Србије, представници Општине Мало Црниће, Удружења СУБНОР и градоначелник Пожаревца, наведено је у саопштењу.
Mali: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom za 10.412 proizvoda iz Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић пложио венац поводом обележавања 108. годишњице битке на Врањевцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.