Бела кућа тражила од Конгреса скоро 106 милијарди долара за Украјину и Изарел

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Okt.2023, 19:30

Бела кућа тражила од Конгреса скоро 106 милијарди долара за Украјину и Изарел

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена затражила је данас од Конгреса да одобри додатни буџет, вредан скоро 106 милијарди долара, за финансирање додатних програма за Израел и Украјину, као и за оно што он сматра осталим главним приоритетим националне безбедности. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky Од предложеног буџета за фискалну 2024. годину, администрација жели да обезбеди 61,4 милијарде долара за Украјину и 14,3 милијарде за Израел, од којих се оба износа углавном односе на војну помоћ, преноси Ројтерс.
Захтев, такође, укључује 10 милијарди долара за финансирање хуманитарних потреба у Украјини, Израелу, Гази и другим деловима света, као и 7,4 милијарде долара за иницијативе повезане са Индо-пацифичким регионом, где растућа војна и економска моћ Кине доводи у питање доминацију САД.
Предлог  укључује 13,6 милијарди долара за безбедност граница САД, конкретно за решавање великог броја латиноамеричких и карипских имиграната на јужној граници, као  и проблема илегалне трговине фентанилом.
Бела кућа је објавила сет буџетских предлога дан након што је Бајден одржао ванредно обраћање нацији у ударном термину из Овалног кабинета, директно апелујући на амерички народ да је наставак подршке Израелу и Украјини од виталног значаја за заштиту националне безбедности САД и обезбеђивање глобалне стабилности.
Пут до конгресног одобрења је неизвестан, с обзиром на то да је Представнички дом  без председавајућег због подела међу републиканском већином.
Egipat sazvao mirovni samit o Gazi, nema potvrde iz SAD o učešću

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа тражила од Конгреса скоро 106 милијарди долара за Украјину и Изарел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.