Обележавање 105 година од уласка српске војске у Бањалуку

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 10:34

Обележавање 105 година од уласка српске војске у Бањалуку

Служењем помена у Храму Христа Спаситеља за све убијене и погинуле цивиле и војнике у Првом светском рату данас ће бити обележено 105 година од уласка српске војске у Бањалуку. Фото: WikimediaComonns/Tomas Damjanovic Banjaluka Венци и цвеће биће положени на споменик бану Врбаске бановине Светиславу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милосављевићу.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је 1918. једна од важнијих историјских година за српски народ, јер је то била година ослобођења и избављења од вековног ропства под чизмом разних освајача и окупатора – Турака, и Аустроугара.
Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је важност обележавања 105 година од уласка српске војске у Бањалуку, наводећи да српски народ треба да негује своје историјске вредности. Након херојске борбе и пробоја Солунског фронта, српска војска је за 45 дана ослободила Београд, а у Бањалуку је ушла 21. новембра 1918. године, подсећа РТРС..
У Првом светском рату погинуло је око милион и 300 хиљада Срба.
Cvijanović posle sastanka sa Stoltenbergom: Srpska nije za pridruživanje NATO-u

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обележавање 105 година од уласка српске војске у Бањалуку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.