Аргентина се бори са инфлацијом од 104,3 одсто, до краја године још горе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 16:55

Аргентина се бори са инфлацијом од 104,3 одсто, до краја године још горе

Грађани Аргентине се суочавају са изузетном високом стопом годишње инфлације, која је у марту била 104,3 одсто, а економисти предвиђају још гори сценарио до краја године. Фото: Pixabay/Tumisu Према проценама, цене хране су у априлу порасле за 7,5 одсто, а Ројтерсови аналитичари верују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће стопа инфлације у Аргентини до краја године порасти на око 130,0 одсто.
Подаци аргенстинске Националне агенције за статистику и попис показују да је инфлација у априлу 2022. године износила 58,0 одсто, а већ у септембру се попела на 83,0 одсто, док је у децембру износила 94,8 одсто.
Инфлација је вртоглаво расла и почетком ове године, а сваки четврти грађанин Аргентоне је због раста цена и обезвређивања новца пао у сиромаштво.
Тешку економску ситуацију је додатно искомпликовала и суша која је прошле године погодила ову јужноамеричку земљу и значајно утицала на извоз соје, кукуруза и пшенице.
 
Ističe rok za podnošenje prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аргентина се бори са инфлацијом од 104,3 одсто, до краја године још горе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.