Руска валута у паду, евро се продаје за 102 рубље

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 11:35

Руска валута у паду, евро се продаје за 102 рубље

Курс рубље у односу на евро и долар почео је да слаби од почетка прошле недеље, а евро се данас продаје за више од 102 рубље, први пут од 28. марта 2022. године. Фото: Pexels/Dmitry Sidorovlja Европска валута је 1. јуна вредела 86,6 рубаља, а амерички долар 71,8 рубаља, преноси Комерсант.
Данас се амерички >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долар продаје за више од 93 рубље. Шефица централне Банке Русије (БР) Елвира Набиулина изјавила је да је слабљење руске валуте узроковано променама динамике спољнотрговинске размене, као и растућим буџетским дефицитом.
Набиулина је напоменула да ће БР узети у обзир ову ситуацију приликом одлучивања о референтној каматној стопи 21. јула, која се сада налази на нивоу од 7,5 одсто. „Многи су прошлогодишње јачање курса рубље доживљавали као победу над околностима, али морамо да признамо је то ипак резултат наглог повећања извоза и смањења увоза“, рекла је Набиулина на Финансијском конгресу РБ.
Она сматра да пливајући курс рубље предност који омогућава руској привреди „да лакше апсорбује спољне шокове и промене“. Набиулина је такође демантовала информацију да је влада Русије намерно ослабила рубљу због интереса буџета.
Nova Instagram aplikacija koja bi trebalo da bude glavni konkurent Tviteru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руска валута у паду, евро се продаје за 102 рубље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.