Више од 100 ученика из Петровца на Млави посетило Војну академију

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 12:16

Више од 100 ученика из Петровца на Млави посетило Војну академију

Ученици Средње школе „Младост“ и Основне школе „Бата Булић“ из Петровца на Млави, са својим наставницима, посетили су данас Војну академију, а начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић пожелео је добродошлицу гостима међу којима је било више од 100 ученика, саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Министарство одбране. Фото: Танјуг Том приликом, Војну академију посетили су и директори ОШ „Бата Булић“ и средње школе „Младост“ Иван Радосављевић и Александар Филиповић, председница Скупштине општине Петровац на Млави Христина Ђорђевић и председник Спортског савеза те општине Дејан Марковић.
Благојевић је рекао да је задовољан због посете и нагласио да тај вид сарадње треба наставити и у будућности, због чега је договорена и узвратна посета наставника и кадета Војне академије Петровцу на Млави. Посета је била прилика да ученици из Петровца на Млави сагледају могућности наставка школовања на Војној академији и средњим војним школама, а кроз изузетно садржајан обилазак водили су их кадети који су им из прве руке приближили своје дневне обавезе, посебне облике наставе и ваннаставне активности које обухватају образовне и спортске секције, културно-историјске манифестације и такмичења.
Посетили су и спомен собу која чува богату и дугу историју нашег високог војног образовања, а посебну пажњу гостима из Петровца на Млави привукла су кабинети наоружања и војне опреме, као и симулатор летења. На Војној академији ученици и кадети одмерили су снаге на утакмицама у мушкој и женској конкуренцији у баскету „3 на 3“, али и у рингу приказујући вештине у боксу.
U Beogradu održan prijem povodom Dana Republike Srpske i godišnjice prvog Ustava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од 100 ученика из Петровца на Млави посетило Војну академију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.