Мали: Добре вести – Република Србија постала власник 100 акција Ер Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Nov.2023, 14:26

Мали: Добре вести – Република Србија постала власник 100 акција Ер Србије

Република Србија је постала власник 100 одсто акција Ер Србије, компаније која је пре једне деценије била руинирани некадашњи гигант са 400 милиона долара дуга, због чега јој је тада и био неопходан поуздан и сигуран стратешки партнер, изјавио је данас потпредседник владе и министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << финансија Синиша Мали. Фото: Танјуг/Немања Јовановић Србија је закључила финални споразум да држава преузме преосталих 16,42 одсто акција Етихад ервејз у Ер Србија, чиме је компанија у потпуности прешла у власништво државе, навео је Мали на фејсбуку у објави под насловом – Биће још лоших вести за Ђиласа и добрих за Србију.
„И да, то јесте добра вест за нас, што је Драгану Ђиласу, лидеру опозиције, из много разлога тешко разумљиво. Прво, јер не знају како је то имати успешног националног авио превозника који је део националног идентитета, запошљава 1.500 људи и прави профит од око 50 милиона евра, колико се очекује ове године. Такође, да, тада је свакако долазак Етихада била добра вест јер сте уништили компанију до те мере да јој је била потребна деценија да се опорави од вашег лошег, нестручног управљања“, нагласио је Мали.
Подсетио је да је Етихад ервејз постао мањински партнер Ер Србије 2013. године и додао да је Етихад у том тренутку одиграо кључну улогу у њеној трансформацији.
„То је нешто што не бисмо могли да урадимо сами и на томе смо им умногоме захвални. И зато је тада то била добра вест. Сада идемо даље, јер даље можемо сами, а Ер Србија наставља да лети до преко 80 дестинација на четири континента. Етихад ће даље да се развија у складу са својим стратешким правцем. А слика и прилика ЈАТ-а је слика и прилика ваше власти. Стари Боинзи ЈАТ-а и уништене фабрике. Данас летимо до 87 градова широм света, некада до једва 33. И да, поносни смо на нашу националну авио – компанију, која ће до краја године превести четири милиона путника“, навео је Мали.
Каже да Ер Србија сада лети директно и на далеки исток, и на запад и има све већу флоту авиона, као и да смо позиционирани као лидер у региону.
„Све су то добре вести. За Србију. Не и за Ђиласа. Нека се он спреми за још лоших вести по њега 17. децембра“, поручио је Мали.
Saobraćaj na pruzi Segedin-Subotica kreće 28. novembra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Добре вести – Република Србија постала власник 100 акција Ер Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.