Селаковић: На 100 пензионера имамо 170 запослених у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 16:31

Селаковић: На 100 пензионера имамо 170 запослених у Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је данас да у Србији на 100 пензионера има 170 запослених и истакао да је то резултат озбиљне, одговорне и промишљене политике садашње власти. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Селаковић је у изјави >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << новинарима у Палати Србија, након скупа поводом обележавања скупа поводом обележавања 100 година пензијског система у Србији, навео да је данас 100 дана рада актуелне Владе Србије, али и дан када наши пензионери примају увећани износ пензија и то за 20,8 одсто у односу на октобарску пензију прошле године.
Додао је да је до тог повећања дошло у првих 100 дана рада ове владе, али и да је то резултат озбиљне, одговорне, визионарске и промишљене политике, као и озбиљних мера штедње које су спроведене од 2014. до 2018. године.
„То је резултат, између осталог, и тога што данас на једног пензионера имамо 1,7 запослених односно на 100 пензионера имамо 170 запослених у Србији што смо успели озбиљном политиком запошљавања наших грађана“, рекао је Селаковић.
Истакао је да је политика инвестиционог развоја Србије, отварања нових радних места, фабрика, изградње путева и пруга довела до тога да данас могу да се обезбеде, између осталог, озбиљна редовност и повећање пензија. „Пре 10,11 година смо 47 одсто новца за исплату пензија попуњавали из буџета Србије, а данас смо тај износ смањили на испод десет одсто, што говори о успешној, озбиљној и доброј политици која обезбеђује и радна места и шансу свакоме у Србији, али и сигурнију и мирнију старост свакоме од наших грађана“, рекао је Селаковић.
Навео је да је политика председника Србије Александра Вучића која је захтевала да се направе озбиљне мере штедње да бисмо данас имали сигуран, просперитетан раст и развој Србије, која је праћена мерама штедње од 2014. године ,добила своју потврду и верификацију и одлуком Европског суда за људска права у Стразубуру, који је јуче решио предмет „Жегарац и други“ против Србије.
„Управо је у том предмету рекао да смо као држава потпуно исправно, легитимно и оправдано споводили ту реформу за коју смо најзахвалнији нашим пензионерима, нашим најстаријима о привременом смањењу пензија да бисмо данас имали редовне, сигурне и стално растуће пензије“, додао је Селаковић.
Putevi Srbije: Veliki oprez u vožnji u noći 11/12. februara zbog leda na putevima!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: На 100 пензионера имамо 170 запослених у Србији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.