Ђорђевић: Српско тржиште некретнина за три године порасло скоро 100 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Apr.2023, 14:12

Ђорђевић: Српско тржиште некретнина за три године порасло скоро 100 одсто

Тржиште некретнина у Србији порасло је скоро 100 одсто у претходне три године, од завршетка ванредног стања због пандемије 2020. до сада, изјавио је данас председник Управног одбора удружења Кластер некретнине Ненад Ђорђевић и додао цене квадрата и даље благо расту. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо „Имали смо 2019. године промет од око четири милијарде евра годишње, а прошле године је био око 7,5 милијарди, значи раст од скоро 90 одсто. Имали смо годишње раст промета по 20, 30 одсто. Цене су доста порасле и генерално у овом првом кварталу 2023. не можемо да будемо незадовољни“ истакао је он у изјави за Танјуг.
Ђорђевић каже да је српско тржиште некретнина инвестиционо и да купци који купују некретнине готовином су у највећем случају они који су претходно продали некретнину, али касније тај новац реинвестирали у неку другу некретнину. Како објашњава, стамбени кредит, дознака новчаних средстава из иностранства или паре које се подигну са штедних улога грађана, најчешће отворе тај купопродајни ланац, а када се прва некретнина прода, са тим средствима од продаје прве некретнине у купопродајном ланцу прода се после три до пет некретнина.
Напомиње да су цене квадрата у благом расту и да је промет у првом кварталу 2023. године био за око 2,5 одсто већи него што је био у првом кварталу 2022. године. Ђорђевић је рекао да, када се гледа на годишњем нивоу, сезонски промет у првом кварталу буде најмањи, али да онда како се иде ка крају године промет расте и да највећа вредност купопродаје буде сваке године, по правилу, у четвртом кварталу.
Vučić: Napravili smo zdravu državu, do kraja godine veliko povećanje penzija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђорђевић: Српско тржиште некретнина за три године порасло скоро 100 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.