Макрон: За 100 дана морамо да средимо стање у држави

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 07:42

Макрон: За 100 дана морамо да средимо стање у држави

Француски председник Емануел Макрон дао је себи 100 дана да среди стање у држави након недеља насилних протеста и гнева јавности због његових непопуларних потеза да повећа старосну границу за одлазак у пензију, затраживши од Владе да почне отворене разговоре са синдикатима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о бројим питањима. Фото: Танјуг/Sarah Meyssonnier/Pool via AP Два дана након што је потписао закон о повећању старосне границе за одлазак у пензију са 62 на 64 године, Макрон је рекао да председница Владе Елизабет Борн треба да предложи мере које се тичу услова за рад, затим, за закон и ред, образовање и здравствена питања, пренео је Ројтерс.
„Пред нама је 100 дана смирења, јединства, амбиција и акција за Француску“, рекао је Макрон.
Он је рекао да му је жао што промене у пензионом систему није подржала шира јавност. „Да ли је ова реформа прихваћена? Очигледно није. Упркос месецима разговора, консензуса нема, жалим због тога. Морамо извући лекције“, поручио је Макрон.
Sud u Francuskoj: Erbas i Er Frans nisu krivi za pad aviona pre 14 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: За 100 дана морамо да средимо стање у држави се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.