Руско Министарство одбране: Размењено 100 руских војника за 100 украјинских заробљеника

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Feb.2024, 20:05

Руско Министарство одбране: Размењено 100 руских војника за 100 украјинских заробљеника

Као резултат преговора са украјинском страном, извршена је размена 100 руских војних лица за 100 украјинских ратних заробљеника, саопштило је данас руско Министарство одбране. Фото: Танјуг/Andrew Kravchenko „Дана 8. фебруара 2024. године, као резултат преговарачког процеса, 100 руских војних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лица, који су били у животној опасности у заточеништву, враћено је са територије под контролом кијевског режима. Заузврат, пребачено је 100 ратних заробљеника украјинске војске“, навело је Министарство, пренела је агенција РИА Новости.
Министарство је саопштило да ће ослобођено војно особље бити пребачено у Москву војно-транспортним авионима Ваздушно-космичких снага Русије на лечење и рехабилитацију у медицинским установама Министарства одбране Русије.
„Свима ослобођенима је пружена неопходна медицинска и психолошка помоћ. Приликом повратка руских војника из заробљеништва, Уједињени Арапски Емирати су пружили хуманитарно посредовање“, саопштило је руско Министарство одбране.

 
Zelenski imenovao Oleksandra Sirskog za načelnika ukrajinske vojske

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Руско Министарство одбране: Размењено 100 руских војника за 100 украјинских заробљеника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.