Градско зеленило: До краја маја у Новом Саду ће  бити посађено 100.000 садница летњег цвећа

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 14:19

Градско зеленило: До краја маја у Новом Саду ће бити посађено 100.000 садница летњег цвећа

До краја маја Нови Сад ће красити 100.000 садница летњег цвећа. Припрема за његову садњу је у току. Радници „Градског зеленила“ из цветних гредица ваде прецветало зимско и двогодишње цвеће, а уместо њега биће засађене кадифице, циније, газаније, бегоније, ирезине, мушкатле и друге >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << декоративне врсте сезонског цвећа из пластеника предузећа. Фото: Градско зеленило Уређују се цветне гредице у Улици Модене, Дунавском парку, на Кеју, Петроварадинској тврђави, Станичном тргу, Штранду, канделабри који улепшавају градске тргове и улице.
Фото: Градско зеленило „У току је припрема цветних гредица за садњу летњег аспекта цвећа на територија Града. Након вађења старог, прецветалог цвећа извршићемо замену земље и постављање новог компоста, да би могли да посадимо ново, летње цвеће. У исто време у пластенику Градског зеленила почели смо са прихраном цвећа аминокиселинама, како бисмо смањили температурни шок преласка из топлог пластеника на терен и смањили период опоравка сваке биљке. Овим потезом биљкама обезбеђујемо неопходан азот за отпорност у градским условима и дуг период цветања. Летњим цвећем заблистаће цветни ваљци и купе, цветне гредице, паркови и канделабри, окретнице, тргови и саобраћајнице. Ове године ће бити посађено 100.000 комада цветних јединица“ – каже Данијела Андрић помоћник директора за пројектовање, подизање, одржавање и производњу зеленила.
Фото: Градско зеленило Такође, након стабилизације временских прилика, Градско зеленило ће почети с фолијарном прихраном дрвећа у градским парковима и дрворедима, али и са лечењем дрвећа и применом дендрохирурије.
Peta prolećna „Novosadska cvetna pijaca“ 12. i 13. maja na platou ispred SPENS-a

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градско зеленило: До краја маја у Новом Саду ће бити посађено 100.000 садница летњег цвећа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.