10 GODINA OD NESTANKA ČUVENOG MALEZIJSKOG LETA MH370: Najveća misterija u avijaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 12:16

10 GODINA OD NESTANKA ČUVENOG MALEZIJSKOG LETA MH370: Najveća misterija u avijaciji

Vlada planira da ponovo pokrene istagru.

Na današnji dan pre 10 godina nestao je avion "boing 777" Malezija erlajnsa u kojem je bilo 239 ljudi, a taj nestanak se smatra jednom od najvećih misterija u avijaciji, navodi Rojters. Avion na letu MH370 išao je od Kuala Lumpura do Pekinga 8. marta 2014. godine.

Satelitski podaci pokazuju da se avion najverovatnije srušio negde u Indijskom okeanu, u pravcu ka zapadnoj obali Australije. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve velike potrage za avionom nisu donele značajna otkrića. Malezija, Australija i Kina pokrenuli su podvodnu potragu na površini od 120.000 kvadratnih kilometara na jugu Indijskog okeana. Potraga, koja je koštala oko 143 miliona dolara, opozvana je u januaru 2017. godine, a avion nije pronađen, kao ni tela.

Pronađeno je više od 30 delova koji se smatraju da su deo nestalog aviona, međutim, samo tri dela krila su potvrđena da su pripadala MH370. U izveštaju na 495 stranica, objavljenih 2018. godine, navodi se da je avion verovatno namerno skrenuo s kursa, ali istražitelji nisu mogli da utvrde ko je odgovoran. Pojavile su se i razne teorije, među kojima su tehnička greška, daljinsko rušenje, čak i otmica vanzemaljaca. Malezijski premijer Anvar Ibrahim rekao je ove nedelje da vlada planira da ponovo pokrene istragu o nestanku MH370 ukoliko bude dovoljno uverljivog povoda.

(Srbija Danas/Tanjug)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"LAKU NOĆ. MALEZIJSKI TRI-SEDAM-NULA" - Ove reči označile su početak NAJVEĆE MISTERIJE U ISTORIJI AVIJACIJE I NESTANAK 239 LJUDI

Izvor: Kurir, 08.Mar.2024

Eksplozivni dokumenti otkrili su promene napravljene u poslednjem trenutku na letu MH370 koji je nestao na današnji dan pre deset godina, a ekspert tvrdi da dokazi pokazuju da se kapetan namerno srušio i tako izvšrio masovno ubistvo i samoubistvo.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.