Ове године од крузера 10 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 08:58

Ове године од крузера 10 милиона евра

Приходи од доласка већег броја речних бродова за крстарење (крузера) у Србију ове године износиће око 10 милиона евра, саопштила је Агенција за управљање лукама. Фото: Unsplash/brunohervas Представници агенције посетили су међународно путничко пристаниште у Костолцу, а посeтиће и остала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << путничка пристаништа у Србији ради припреме за крузинг сезону.
Планирано је да ове године буду отворена још три нова међународна путничка пристаништа, у Сремским Карловцима, Великом Градишту (Рам) и Апатину.
Саопштено је да се прошлогодишња наутичка сезона завршила с 35 одсто путника више у односу на 2022. годину, тако да је Србију посетило више од 180.000 туриста с крузера. Процене су да ће ове године број путника бити већи, што Србију приближава резултатима из 2019. године, када је било 208.000 туриста с крузера.
„Успешној наутичкој сезони допринеће и недавно усвојене измене Уредбе о режиму граничних провера страних и домаћих пловила, које предвиђају да крузери у Србији имају само једну улазну и једну излазну ревизију, за разлику од претходних година када се ревизија вршила приликом сваког пристајања”, навела је Агенција за управљање лукама. Гранична провера обављаће се на граничном прелазу првог, односно последњег пристајања у Србији, а после обављене провере брод може пристајати на међународним путничким пристаништима предвиђеним планом путовања.
Тако се стварају услови за пристајање крузера у пристаништима која нису дефинисана као гранични прелази, какво је Костолац.
Vrednost bitkoina prešla novu granicu i porasla iznad 50.000 dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове године од крузера 10 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.