Зеленски: У ракетирању Кијева најмање двоје мртвих, више од 10 људи повређено

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 11:40

Зеленски: У ракетирању Кијева најмање двоје мртвих, више од 10 људи повређено

Украјински председник Володимир Зеленски саопштио је да су најмање две особе погинуле у главном граду Кијеву, током јутрошњег масовног руског ракетног напада на Украјину. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „У Кијеву је повређено више од 10 људи. За сада знамо за најмање двоје мртвих. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Под рушевинама може бити још људи“, саопштио је Зеленски на Телеграму.
Украјинска противваздушна одбрана је оборила 29 ракета и 15 дронова које је лансирала Русија у данашњем масовном нападу , саопштио је начелник украјинске војске Валериј Залужњи. Он је на Телеграму прецизирао да су руске снаге лансирале 64 ракете и беспилотне летелице у неколико таласа напада.
Укупно су оборена 44 пројектила и дрона, додао је Залужњи, преноси Ројтерс. Украјинске ваздухопловне снаге саопштиле су раније данас да је Русија извела ракетни напад на Кијев и друге украјинске градове, као и да су због тога активирани системи противваздушне одбране.
У Кијеву су се чуле гласне експлозије мало пре седам сати по локалном времену, а градоначелник Кијева Виталиј Кличко потврдио је да су били ангажовани системи ПВО, преноси Ројтерс.
Два високонапонска вода у престоници оштећена су фрагментима ракете, рекао је Кличко, због чега је у неким областима нестало струје.
Наводи се и да је цела Украјина под узбуном за ваздушни напад. Гувернер Харковске области на североистоку Украјине Олех Синехубов, рекао је да су руске ракете погодиле нестамбене објекте и инфраструктурне објекте у Харкову.
У ракетном нападу јужније у Миколајеву погинула је једна особа и оштећено најмање 20 стамбених зграда, а пријављено је и неколико повреда, рекао је градоначелник града Олександр Сјенкевич. „Има оштец́ених стамбених објеката. Њих око 20 је без кровова. Оштећења на гасоводној и водоводној мрежи већ отклањају комуналци. Има рањених. Једна особа је хоспитализована. Другима је помоћ пружена на лицу места“, написао је он на Телеграму пре него што је додао да је хоспитализовани мушкарац преминуо.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: У ракетирању Кијева најмање двоје мртвих, више од 10 људи повређено се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.