Акције компаније Алибаба пале за 10 одсто због ограничења увоза чипова из САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Nov.2023, 14:21

Акције компаније Алибаба пале за 10 одсто због ограничења увоза чипова из САД

Акције кинеског гиганта онлајн трговине Алибаба данас су на берзи у Хонгконгу пале за скоро 10 одсто након што је та фирма саопштила да одустаје од планова за издвајање свог клауд одељења због ограничења увоза чипова из САД. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Schiefelbein, File Кинеске фирме због мера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вашингтона имају проблеме са набавком чипова од компанија из Америке, наведено је у саопштењу компаније Алибаба, преноси ЦНБЦ.
Компанија је истовремено саопштила да њен профит за трећи квартал који се може приписати акционарима износи 27,7 милијарди кинеских јуана, односно 3,8 милијарди долара, што је мање од прогноза аналитичара, који су очекивали да ће профит бити 29,7 милијарди јуана.
Приход Алибабе је испунио очекивања и износи 224,79 милијарди јуана, што је за девет одсто више него претходне године.
Mladi neće u fabrike ni za dobru platu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Акције компаније Алибаба пале за 10 одсто због ограничења увоза чипова из САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.