Борељ: ЕУ издваја додатних 10 милиона евра за Газу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Nov.2023, 20:06

Борељ: ЕУ издваја додатних 10 милиона евра за Газу

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ саопштио је данас да ЕУ јача своју посвећеност цивилима у Гази са додатних 10 милиона евра хуманитарне помоћи Агенцији УН за палестинске избеглице (UNRWA). Фото: Танјуг/ AP Photo/Fred Sierakowski „То ће допринети у пружању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << помоћи и склоништа онима којима је то потребно“, написао је Борељ на платформи X (Твитер), напомињући да су ова средства издвојена након 82 милиона евра које је ЕУ обезбедила у фебруару.
„Подршка цивилима је колективна дужност“, поручио је он.
Борељ је данас оценио да је ситуација на Блиском истоку „резултат колективног политичког и моралног неуспеха“ због „стварног недостатка воље да се реши израелско-палестински проблем“.
Указавши на пораст антисемитизма и наглашавајући да су „антисемитска и антимуслиманска осећања потпуно неприхватљива“, Борељ је поручио да ЕУ мора преузети одговорност и наставити да се држи чврсте и уравнотежене позиције како би се по сваку цену избегао „увоз овог сукоба у Европу“.
Он је указао да су неопходни „масивно повећање хуманитарне подршке“, евакуација држављана трећих земаља и „пропорционалан одговор Израела“.
Ponovo otvoren prelaz Rafa, šest kola hitne pomoći prešlo iz Gaze u Egipat

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: ЕУ издваја додатних 10 милиона евра за Газу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.