Шеф јапанске корпорације: Вештачка интелигенција ће престићи људску за 10 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2023, 09:52

Шеф јапанске корпорације: Вештачка интелигенција ће престићи људску за 10 година

Општа вештачка интелигенција (АГИ) ће за 10 година престићи људску интелигенцију у скоро свим областима, изјавио је извршни директор јапанске инвестиционе корпорације СофтБанк Масајоши Сон. Фото: Pixabay/Seanbatty „Погрешно је рећи да вештачка интелигенција не може бити паметнија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од људи јер су је створили људи. Она сада самостално учи, самостално се обучава и самостално закључује, баш као и људска бића“, нагласио је Сон, преноси CNN.
Говорећи на корпоративној конференцији СофтБанк Ворлд, он је прогнозирао да ће АГИ у будућности бити десет пута интелигентнија од збира целокупне људске интелигенције.
Сон је и ранијих година говорио о потенцијалу АГИ, обично користећи термин „сингуларност“, да трансформише пословање и друштво, али ово је први пут да је дао временски оквир за развој вештачке интелигенције.
Извршни директор СофтБанк је склон радикалним тврдњама о трансформативном утицају нових технологија. Његова предвиђања о мобилном интернету су се у великој мери потврдила, док она о Интернету ствари (ИоТ) нису.
Како наводи портал Тех тарџет, општа вештачка интелигенција (АГИ) је тип вештачке интелигенције дизајниран да обавља било који интелектуални задатак који човек може да обави.
АГИ такође може да сама нађе решење када се суочи са непознатим задатком.
Da li smo naučili da kupujemo preko interneta?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шеф јапанске корпорације: Вештачка интелигенција ће престићи људску за 10 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.