Најмање 10 погинулих у поплавама у Турској, Бугарској и Грчкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Sep.2023, 13:13

Најмање 10 погинулих у поплавама у Турској, Бугарској и Грчкој

Најмање 10 особа погинуло је у поплавама које су изазвале обилне падавине у Турској, Бугарској и Грчкој. Фото: Танјуг/AP Photo/Thodoris Nikolaou Две особе су погинуле у Истанбулу, где се вода сливала улицама, односећи аутомобиле и заробивши људе у библиотеци.
Бујице су претвориле улице >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у реке у појединим западним окрузима, а поплављена је и метро станица.
Још три особе су погинуле, а три се воде као нестале у покрајини Киркларели, недалеко од северозападне границе Турске са Бугарском. Вода је однела неколико кућа у граду Игнеада на обали Црног мора, преноси Би-Би-Си.
Према наводима бугарских власти, двојица мушкараца и једна жена погинули су у подручју града Царево.
Један од мушкараца погинуо је док је изводио радове на кући своје мајке и жене, које се и даље воде као нестале, наводе бугарски медији. Реке су се излиле, а власти раде на евакуацији туриста из кампа у Арапји, недалеко од Царева.
Јужно од тог града срушио се мост, а примљене су дојаве да се три особе, које су у то време биле на мосту, воде као нестале.
Министар за заштиту животне средине Јулијан Попов рекао је да Бугарска може да очекује озбиљније и чешц́е падавине у будуц́ности због климатских промена. У Грчкој су две особе погинуле у обилним падавинама и поплавама, када је ту земљу погодила олуја „Данијел“.
Најгоре погођено подручје је централни приобални округ Магнезије, где је, према наводима метеоролога, за 24 сата пало онолико падавина колико је обично падало током целе јесени.
Тело мушкарца пронађено је након што је зид пао на њега у уторак у Волосу, а 87-огодишња жена пронађена је мртва у истом региону у среду. Услед клизишта затворени су путеви, а многи старији становници у области око планине Пелион заробљени су у својим домовима.
U Dubaiju najveća vertikalna poljoprivredna farma u svetu (VIDEO/FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најмање 10 погинулих у поплавама у Турској, Бугарској и Грчкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.