Француска: Цене електричне енергије за домаћинства од августа веће за 10 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jul.2023, 10:49

Француска: Цене електричне енергије за домаћинства од августа веће за 10 одсто

Француска влада одлучила је да од 1. августа подигне регулисане цене електричне енергије за домаћинства за 10 одсто, пренео је данас француски лист Лез еко (Les Echos). Фото: Танјуг/AP Photo/Aurelien Morissard Како се наводи на сајту lesechos.fr, влада Француске је у понедељак увече сазвала Виши енергетски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << савет да се консултује са њим о овој теми, што је аутор чланка означио за „пуку формалност“.
Повећање од 10 одсто односиће се на сва домаћинства и веома мала предузећа (занатлије и занатлије) са бројилом мање снаге. За њих ће то представљати просечан додатни трошак од нешто више од 150 евра годишње (13 евра месечно).
Просечан рачун за струју, који је данас око 1.700 евра, ће износити нешто више од 1.850 евра.
У мају је француски министар финансија Бруно Ле Мер најавио да ће Француска постепено укидати ограничења на цене електричне енергије све до краја следеће године, када ће она бити сасвим укинута, преноси Ројтерс.
Maldivi žele da povećaju broj direktnih letova sa Rusijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: Цене електричне енергије за домаћинства од августа веће за 10 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.