Беба на мору: 10 савета за успешно путовање

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 15:15

Беба на мору: 10 савета за успешно путовање

Када беба први пут иде на море, постоји неколико кључних ствари које родитељи морају да знају како би обезбедили да путовање протекне безбедно и забавно. Фото: Pixabay Ево неколико савета који могу бити од помоћи:
1. Заштита од сунца Бебе су веома осетљиве на сунчеве зраке, стога >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је важно обезбедити им адекватну заштиту. Користите шеширић са широким ободом и одећу која покрива руке и ноге. Нанесите им крему за сунчање са високим СПФ фактором на изложена подручја коже.
2. Хидратација Бебе брже дехидрирају него одрасли, па је важно редовно им нудити течност. Ако дојите, наставите дојење на захтев. Ако је беба на дохрани, понудите јој често флашицу са водом или формулом. Изаберите добро хидриране намирнице за ужину, као што су воће и поврће с високим садржајем воде.
3. Хлад и одмор Бебама треба време за одмор и расхлађивање. Потрудите се да им обезбедите пријатан хладовину, било под сунцобраном, шатором или у хладовини дрвећа. Прилагодите распоред активности беби како би имала довољно времена за спавање и регенерацију.
4. Заштита од инсеката Ако се налазите на подручју где има пуно инсеката, користите мрежице за комарце или одећу која покрива кожу како бисте заштитили бебу од уједа. Избегавајте коришћење јаких хемикалија против инсеката на кожи бебе, осим ако то не препоручи педијатар.
5. Опрема за плажу Понесите адекватну опрему за плажу која је прилагођена бебама, попут покривача или лежаљке за плажу, пешкира, играчака за песак и термалне торбе за чување хране и пића.
6. Сигурност у води Увек држите бебу на дохват руке приликом боравка у близини воде. Никада је не остављајте саму или под наџором старијег детета. Ако желите да беба ужива у води, користите одговарајуће сигурносне справе, као што су шлауфи, мишићи или прслуци.
7. Планирање активности Прилагодите активности на плажи бебиним потребама. Краће шетње по плажи, игра у песку или пливање у мирном делу мора могу бити прикладне опције. Избегавајте време када је сунце најјаче, као и претерану изложеност води и песку.
8. Редовне паузе за храњење и пресвлачење Бебама су потребне редовне паузе за храњење и пресвлачење пелена. Обезбедите прикладно место за храњење и пресвлачење, где ће беби бити удобно а ви имати мало приватности.
9. Хитна помоћ Пре путовања информишите се о локалној здравственој установи и мрежи хитне помоћи. Имајте на уму бројеве телефона хитне помоћи и педијатра у близини, како бисте могли брзо реаговати ако буде неопходно.
10. Беби апотека Када путујете са бебом било где укључујући море, неизоставни су: топломер, носко, витамини, парацетамол и други лекови у случају потребе.
Важно је напоменути да је свака беба јединствена, па се прилагодите њеним индивидуалним потребама и будите посвећени током целог путовања. Ако имате додатна питања или забринутости, увек се посаветујте с педијатром пре путовања.
Иако брига о беби на мору може бити изазовна, не заборавите да пронађите време за себе и партнера како бисте се добро одморили и напунили енергијом.
„Pravilo 30 sekundi“ mora da zna svaki roditelj: Ključno je ako idete na odmor i letovanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беба на мору: 10 савета за успешно путовање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.