Данилов: Крим ће бити без воде наредних три, пет, 10 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 12:00

Данилов: Крим ће бити без воде наредних три, пет, 10 година

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Олексеј Данилов изјавио је данас да су Руси, дижући у ваздух хидорелектрану Каховка, Крим лишили питке воде наредних три, пет, 10 година, односно док брана не буде поново изграђена. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Данилов је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће снабдевање полуострва водом бити физички немогуће, преноси Униан.
Брана Каховка уништена је у уторак, вода из акумулације се излила и поплавила околно подручје. Русија и Украјина се узајамно оптужују за урушавање бране.
Руски званичници тврде да је Украјина извела саботажу на брани Каховка, како би скренула пажњу са неуспеле контраофанзиве и како би прекинула водоснабдевање Крима.
Кијев, са друге стране, тврди да су руске снаге изнутра дигле у ваздух брану хидроелектране Каховка.
Poplavljene desetine hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta na jugu Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данилов: Крим ће бити без воде наредних три, пет, 10 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.