Русија и Иран разговарају о заједничком развоју 10 нових нафтних и гасних поља

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 19:27

Русија и Иран разговарају о заједничком развоју 10 нових нафтних и гасних поља

 Москва и Техеран су разговарали о заједничком развоју десет нових нафтних и гасних поља на територији Ирана, саопштио је данас ирански министар за нафту Џавад Овџи. Фото: Pixabay/Robzor „Наши руски партнери већ развијају нека лежишта. Сада имамо још десет поља на којима смо се определили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за сарадњу са нашим руским партнерима и разговарали смо о томе како бисмо могли да радимо заједно на овим пољима“, рекао је Овџи, преноси ТАСС.
Он је додао да Иран и Гаспром настављају разговоре о заједничким пројектима у земљи, у вредности од 40 милијарди долара.
„Са тако великом компанијом као што је Гаспром, имамо меморандум о разумевању вредан 40 милијарди долара. Неки од ових споразума већ постају прави уговори, а преговори се настављају“, истакао је он.
Заменик руског премијера Александар Новак рекао је раније да Москва и Техеран настављају разговоре о сарадњи на шест нафтних и два гасна поља.
Како је навео, Гаспром разматра заједнички развој поља Киш и Северни Парс са Ираном, након чега следи пројекат за пречишћавање течног гаса и снабдевање светског тржишта.
„Сада су практично решена сва техничка питања на овом гасном пројекту. Тренутно је у току процена трговинских услова са Ираном“, поручио је Новак.
Rusija i Ukrajina potvrdile produženje sporazuma o žitu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија и Иран разговарају о заједничком развоју 10 нових нафтних и гасних поља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.