Врховни суд: Болсонаро мора да сведочи о јануарским нередима у року од 10 дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Apr.2023, 08:36

Врховни суд: Болсонаро мора да сведочи о јануарским нередима у року од 10 дана

Бразилски Врховни суд наредио је бившем председнику те земље Жаиру Болсонару да у року од 10 дана сведочи пред савезном полицијом о упаду својих присталица у владине зграде 8. јануара, стоји у документу у који је Ројтерс имао увид. Фото: Танјуг/AP Photo/Eraldo Pere Председник Врховног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << суда Александре Мораес рекао је да је тај суд услишио захтев тужилаштва јер је сведочење Болсонара „неопходна мера за потпуно разјашњење чињеница које су предмет истраге“.
Неколико хиљада Болсонарових присталица упало је у зграде Конгреса, Врховног суда и у председничку палату недељу дана након што је левичар Луиз Инасио Лула да Силва положио заклетву и преузео дужност председника.
Око 1.500 људи је ухапшено због учешћа у нередима.
Болсонаро је неколико дана пре истека мандата 1. јануара отпутовао у САД, одакле се у Бразил вратио 30. марта.
Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Врховни суд: Болсонаро мора да сведочи о јануарским нередима у року од 10 дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.