Руски научници: Планетарни систем за заштиту од комета могућ за 10 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 16:40

Руски научници: Планетарни систем за заштиту од комета могућ за 10 година

Планетарни систем за заштиту Земље од претњи комета и астероида могао би да добије конкретан облик за 10 година, а технолошка основа за такав систем већ постоји, рекао је данас водећи истраживач Института за свемирска истраживања Руске академије наука, Натан Ајзмонт. Фото: Pixabay/Valera268268 „Верујем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће овај задатак бити решен у наредних 10 година, а решаваће се на основу технологија које сада постоје“, рекао је Ајзмонт на конференцији за новинаре посвећеној Дану космонаутике, пренео је Тасс.
Ајзмонт је истакао да тренутна решења предлажу коришћење других, контролисаних астероида за заштиту од опасних, наводећи да је то могуће извести.
Песков: Без иницијативе о прекиду ватре, Француска тешко може бити посредник

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски научници: Планетарни систем за заштиту од комета могућ за 10 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.