Други дан манифестације „Музеји за 10“ у Музеју Војводине, 16. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 10:30

Други дан манифестације „Музеји за 10“ у Музеју Војводине, 16. маја

Други дан манифестације „Музеји за 10“ у Музеју Војводине биће у знаку отварања две изложбе. Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs У Дунавској 37, са почетком у 19:00 часова отвара се изложба „30 година касније фотограф Петар Оторанов“. Аутори ове изложбе су Јелена Тоскић и Драгана Цицварић, кустоси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Музеја на отвореном Старо село у Сирогојну.
У 20:00 часова, у Дунавској 35 биће отворена изложба „Пшеница – од њиве до трпезе„, интердисциплинарног ауторског тима који чине: Александар Медовић, Илдико Медовић, Александар Антуновић и Филип Форкапић.
Такође у уторак, 16. маја 2023. године, са почетком  у 12:00часова, у Музеју присаједињења биће организовано кустоско вођење „Знамените личности на Великој народној скупштини 1918.“ архивског саветника и кустоса историчара Зорана Вељановића.
До петка, 19. маја 2023. године, улаз у Музеј се неће наплаћивати.
Priča o spomeniku Sveto Trojstvo, koji je nekada krasio centralni novosadski trg

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Други дан манифестације „Музеји за 10“ у Музеју Војводине, 16. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.