10 правила која морате поштовати ако желите да дијета успе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 18:01

10 правила која морате поштовати ако желите да дијета успе

Многе дијете су изузетно исцрпљујуће, а ако успете да их завршите, након неколико месеци килограми се поново враћају. Да бисте то избегли, доносимо вам десет правила исхране која саветују све здраве и ефикасне дијете. Фото: Pixabay/stevepb Полако губите тежину Сви нутриционисти ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се сложити да је добра и квалитетна дијета она уз коју не губите више од једног килограма недељно. Ако у том периоду изгубите више од килограма, то значи да сте поред воде и масти изгубили и мишићно ткиво, што вам, наравно, није у интересу.
Избаците шећер, а не маст Савремени нутриционисти саветују смањени унос шећера, али то не мора да важи за масти. Наиме, вишак шећера који добијемо храном као што су тесто и хлеб се таложи као маст. Али уравнотежен унос масти ће допринети осећају ситости и од суштинског је значаја за добро здравље. Ако у вашој исхрани недостаје масти, осећаћете се уморно, гладно и лоше расположење, а нећете имати успеха са смањењем тежине.
Увек доручкујте Квалитетан доручак је најбољи начин за почетак дана. Свака добра дијета укључује доручак који садржи квалитетне протеине, добре масти и здраве угљене хидрате. Ако немате појма шта да једете ујутру, пробајте пржена или тврдо кувана јаја на хлебу са семенкама или овсене пахуљице са бобицама и сецканим семенкама ако желите. Свака добра дијета укључује доручак који садржи квалитетне протеине, добре масти и здраве угљене хидрате.
Једите редовно Све успешне дијете промовишу редовне, планиране оброке и грицкалице током дана. Можете имати пет или шест оброка дневно, али је важно да буду здрави, лагани и избалансирани.
Промените свој животни стил Ефикасна решења за мршављење подразумевају промену животних навика и не садрже револуционарне хемијске препарате или магичне прахове који незаустављиво топе масти. Зато не наседајте на сензационализам и будите спремни на промене ако желите да изгубите нежељене килограме.
Не заборавите на протеине Кључ за губитак тежине лежи у нижем нивоу шећера у крви. То ћете постићи и редовним узимањем протеина уз калорије, с обзиром да оне држе шећере под контролом у организму.
Баланс у исхрани Постоји много дијета које се заснивају на конзумирању само једне врсте намирница, што нужно доводи до дисбаланса у организму. Најбоље дијете садрже све врсте намирница и не препоручују да једете само једну „магичну“ храну или да из редовних оброка искључите неке непожељне.
Не бројите калорије Наука и пракса су потврдиле да бројање калорија једноставно не доприноси квалитетној контроли тежине. Једење безмасног колачића са кафом и млеком може дугорочно оштетити процес мршављења него кајгана са сланином и шоља биљног чаја.
Oбавезна физичка активност Добро осмишљена дијета ће нужно нагласити повећање физичке активности. Без тога нема здравог ни квалитетног мршављења.
Избегавајте готову храну Никада не конзумирајте храну која је прошла фабричку обраду. Обично садржи хемијске адитиве које не бисте желели да унесете у своје тело. Ако не можете да направите прехрамбени производ на полици продавнице код куће, то значи да га не бисте требали јести.
Ovo su smrznute namirnice koje ne treba da kupujete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 10 правила која морате поштовати ако желите да дијета успе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.