10.000 dolara za jedan komentar

Izvor: B92, 25.Okt.2023, 23:27

10.000 dolara za jedan komentar

Sudija Artur Engoron, koji vodi građansku parnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, kaznio ga je danas sa 10.000 dolara.

Bivši američki predsednik je kažnjen zbog komenatra izrečenog novinarima nekoliko sati pre suđenja o "osobi koja je veoma pristrasna, a sedi pored sudije".

Novčana kazna je usledila nakon što je Tramp pozvan na klupu za svedoke da objasni svoj komentar, preneo je AP. Tramp i njegovi advokati izjavili su da se njegov današnji komentar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosio na svedoka Majkla Koena, a ne na službenika suda.

Tramp je prethodno, 20. oktobra, kažnjen sa 5.000 dolara nakon što je omalovažavajuća objava na njegovoj društvenoj mreži "Istina o ključnom sudskom osoblju" stajala na sajtu njegove kampanje nedeljama nakon što je sudija naredio da se izbriše.

Sudija je tada izbegao da akt Trampa smatra nepoštovanjem suda, ali je zadržao pravo da to učini i možda mu izrekne i zatvorsku kaznu, ako ponovo prekrši ograničenu naredbu koja zabranjuje ljudima koji učestvuju u slučaju lične napade na sudsko osoblje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp kažnjen sa 10.000 dolara zbog komentara novinarima ispred suda u Njujorku

Izvor: Blic, 25.Okt.2023

Sudija Artur Engoron, koji vodi građansku parnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, kaznio ga je danas sa 10.000 dolara zbog komentara izrečenog novinarima nekoliko sati pre suđenja o "osobi koja je veoma pristrasna, a sedi pored sudije".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.